Knygos pigiau

Food Pharmacy / Maisto farmacija

NAUJAS POŽIŪRIS Į MAISTĄ Kad valgant džiaugtųsi ne tik liežuvis, bet ir visas kūnas, švedų žurnalistės Lina Nertby Aurell ir Mia Clase, konsultuojamos garsaus mitybos specialisto, profesoriaus Stigo Bengmarko ir pasitelkusios nepamirštamą humoro jausmą parašė knygą apie žarnyno mikroflorą, gerąsias bakterijas ir uždegimus slopinantį maistą. Prieš keletą metų autorės susidomėjo, kaip maistas veikia mūsų savijautą ir pasijuto… sutrikusios. Naujoji tyrimų patirtis, vienur – dieta 5:2, kitur – dieta LCHF, su gausiu mitybos ekspertų būriu vargiai leido laviruoti tarp visų patarimų bei patyrimų. Tad jos nutarė pačios viską išsiaiškinti. Nors jau seniai žinoma, kad mūsų kūne gyvena trilijonai bakterijų, bet tik visai neseniai mokslininkai įžvelgė gausios ir sveikos žarnyno mikrofloros svarbą. Šiandien vis geriau suvokiame bakterijų, žarnyno mikrofloros ir geros savijautos ryšį. Žinoma, kad florą sudaro gerosios ir blogosios bakterijos ir kad pastarosios – potencialios ligų sukėlėjos. Gerosios ir blogosios bakterijos gali būti stipresnės arba silpnesnės, priklausomai nuo to, ką valgome. O per didelis kiekis blogųjų bakterijų sukelia chronišką uždegimą. Šioje knygoje L. N. Aurell ir M. Clase kviečia mėgautis draugiškomis žarnyno bakterijomis, nuslopintu uždegimu, visiškai nauju požiūriu į maistą, sveika žarnyno mikroflora, stabiliu cukraus lygiu kraujyje ir galybe puikios energijos. Pateikdamos daug šmaikščių ir naudingų patarimų jos dalijasi niekur negirdėtais „superreceptais". Ją perskaitę mėgausimės: draugiškomis žarnyno bakterijomisnuslopintu uždegimuvisiškai nauju požiūriu į maistąsveika žarnyno mikroflorastabiliu cukraus lygiu kraujyjegalybe puikios energijosgeresniu muzikos pojūčiu (Pastarąjį knygos autorės vadina maloniu šalutiniu priešuždegiminės virtuvės poveikiu, kuriam tikslaus paaiškinimo kol kas nėra.)

ISBN: 9786094800108
Išleidimo metai: 2018
Puslapiai: 184
Siunčiama LPexpress ir Omniva
Kaina: 29.59 €
Daugiau apie knygą: www.naudotosknygos.lt