XVII amžiuje paveikslus, skulptūras imta kaupti ir eksponuoti šiam tikslui skirtose patalpose. Taip atsirado muziejai. Iki tol, tik labai ribotam žmonių ratui rodytos meno kūrinių kolekcijos XVIII amžiuje tapo prieinamos visiems, besidomintiems meno kūryba. Pirmoji kregždė- 1734 metais Romoje atidarytas viešas muziejus- Museo Capitolino. Jis turėjo tokį pasisekimą, kad tokių kultūros židinių XIX a. atsirado visame žemyne, vėliau- ir visame pasaulyje. Juose sukaupti vertingiausi tautos, šalies ar įvairių kraštų menininkų kūriniai. Šioje knygoje skaitytojai galės susipažinti su 100 pasaulio muziejų- tam tikros šalies, tam tikros tautos kultūros liudytojais.Prekinis ženklas: Aktėja
Mūsų vardai: Danutė
Vardaknygė Danutė – septynioliktoji vardo atmintinė knygų serijoje Mūsų vardai. Joje pateikiama naudinga informacija apie Danutės vardo kilmę, reikšmę, charakteristiką, kitas vardo subtilybes, kuriomis atskleidžiamas jo grožis, populiarumo priežastys lietuvių ir pasaulio vardyne. Knygos turinį pagyvina interviu su žinoma operos soliste D. Dirginčiūte, ryšį su skaitytoju stiprina trumpi ir atviri interneto platybėse sutiktų „praeivių“ pasisakymai. Ši knyga-atmintinė parodo, kiek daug galima pasakyti apie vieną vienutėlį vardą. Leidykla ir knygos autoriai laukia skaitytojų nuomonių, pastabų, pasiūlymų.Prekinis ženklas: Kalendorius
Kaip tapti lieknai ir gražiai
Šioje knygoje rasite: išsamių pratimų, siūlančių efektyviausius kūno rengybos sprendimus, rinkinį; tikslinius pratimus tam tikroms kūno vietoms, kurie padės geriausią rezultatą pasiekti per trumpiausią laiką; nuoseklius paaiškinimus su nuotraukomis – jų bene 300; pratimus pradedantiesiems, vidutiniokams ir ypač pažengusiems; efektyvias treniruotes, padėsiančias sudeginti nereikalingus kilogramus.Prekinis ženklas: Aktėja
Geriausi „Moters“ žurnalo receptai
Kulinarinis žurnalas mėgėjams šeimininkauti: lengva gaminti, skanu valgyti! Geriausi metų receptai.Prekinis ženklas: Delfi
Padykusių mergaičių knyga
Nuostabi ir sąmojinga dovana šelmiškoms ir rafinuotoms merginoms visoms, besimėgaujančioms sekso smagumais, palaimomis ir kvailystėmis!Prekinis ženklas: Naujoji Rosma
Moters sveikatos enciklopedija
Gera savijauta – Jūsų rankose! Skaitydamos šią knygą, suprasite savo kūną, sužinosite, kaip subalansuoti mitybą, kas tai yra gera psichinė savijauta ir kaip ją palaikyti, išlaikysite puikią kūno formą, susipažinsite su dažniausiai tarp moterų pasitaikančiais sutrikimais ir kitomis ligomis bei kita svarbia informacija.Prekinis ženklas: Naujoji Rosma
Smagu ruošti, gardu valgyti
Nuostabi kulinarinė knyga „Smagu ruošti, gardu valgyti“ – tai puikus kasdieninių ir šventinių patiekalų rinkinys. Čia rasite daugiau nei 300 pamėgtų įprastinių ir pasaulio virtuvės receptų su išsamiomis iliustracijomis ir aprašymais. Skanaus!Buvęs konditeris Kristianas Toibneris savo maisto produktų ir patiekalų fotografijų studijoje kuria puikius kulinarinius paveikslus, o virtuvėje – smagurius gundančių valgių receptus. Kristiano Toibnerio darbai gerai žinomi visoje Europoje. Mat visos jo kulinarinės knygos yra paženklintos savitu autoriaus braižu.Anetė Volter yra visų pripažinta valgių ruošimo ir šeimininkavimo srities žinovė, bei puikių valgių knygų autorė. Ji daug kartų apdovanota „Vokietijos gastronomijos akademijos“ premijomis.Prekinis ženklas: Aktėja
Gėlių knyga
Iliustruota knyga apie gėlių auginimąEkspertų nuomonė ir praktiniai patarimai apie kiekvieną augalų rūšį.Visos gėlės butui, biurui ir žiemos sodui: 350 puikių fotografijų ir 140 piešinių.Kambariniai augalai sveiki tik tinkamai juos prižiūrint.Pagalba gėlėms susirgus ar apipuolus kenkėjams.Svarbiausios žinios apie gėles.Prekinis ženklas: UAB „Gamta“
Lietuviška virtuvė. Šventės ir valgiai
Tradicinės lietuviškos šventės, jau daugelį šimtmečių švenčiamos gamtos sudarytu ritmu, yra mūsų – lietuvių – kultūros dalis. Kiekvienai lietuvių kartai ar šeimai jos tapusios idėjų šaltiniu – kaip iš naujo atrasti senąsias tradicijas ir jas išlaikyti. Tokia ir lietuviška virtuvė – išlaikiusi savas tradicijas, tačiau kaskart įkvepianti virtuvės šefus mokytis ir kurti naujus skonius. Tokia ir ši virtuvės knyga – senąsias maisto gamybos tradicijas pateikianti moderniai, suteikianti galimybę švęsti, gaminti, ragauti ir naujai prisiliesti prie mūsų lietuviškų tradicijų. Specialiai knygos skaitytojams išskirtinius savo receptus pateikė virtuvės šefas Tomas Romikaitis. Švenčių aprašymus knygai parengė žymusetnologas prof. Libertas Klimka.Prekinis ženklas: Terra Publica
Skaitmeninė fotografija (5 dalis). Fotoreceptai
Scottas Kelby, visų laikų labiausiai perkamos knygos apie skaitmeninę fotografiją autorius, pateikia visiškai naują populiariosios serijos tomą, kuris prasideda ten, kur pasibaigė ankstesnysis. Čia rasite dar daugiau „Aha, štai kaip jie tai padaro“ pobūdžio konkrečių pastabų be jokio techninio žargono – jomis, dėl kurių taip išpopuliarėjo ši serija, drąsiai galite naudotis jau šiandien.Pradedant pirmąja šios serijos knyga populiariausias skyrius visada būdavo paskutinysis, kuriame paaiškinama, „kaip nufotografuoti tokį kadrą“. Kiekviename šių skyrių Scottas parodo galutinį fotografavimo proceso kadrą ir paaiškina, kaip jį sukurti. Šiuo, penktuoju, serijos tomu jis dovanoja jums tai, ko seniai laukėte: visą knygą sudaro vien fotoreceptai. Tačiau tai dar ne viskas – Scottas dalijasi su jumis ir kiekvieno…