Kulinarinis žurnalas mėgėjams šeimininkauti: lengva gaminti, skanu valgyti! Geriausi metų receptai.Prekinis ženklas: Delfi
Smagu ruošti, gardu valgyti
Nuostabi kulinarinė knyga „Smagu ruošti, gardu valgyti“ – tai puikus kasdieninių ir šventinių patiekalų rinkinys. Čia rasite daugiau nei 300 pamėgtų įprastinių ir pasaulio virtuvės receptų su išsamiomis iliustracijomis ir aprašymais. Skanaus!Buvęs konditeris Kristianas Toibneris savo maisto produktų ir patiekalų fotografijų studijoje kuria puikius kulinarinius paveikslus, o virtuvėje – smagurius gundančių valgių receptus. Kristiano Toibnerio darbai gerai žinomi visoje Europoje. Mat visos jo kulinarinės knygos yra paženklintos savitu autoriaus braižu.Anetė Volter yra visų pripažinta valgių ruošimo ir šeimininkavimo srities žinovė, bei puikių valgių knygų autorė. Ji daug kartų apdovanota „Vokietijos gastronomijos akademijos“ premijomis.Prekinis ženklas: Aktėja
Lietuviška virtuvė. Šventės ir valgiai
Tradicinės lietuviškos šventės, jau daugelį šimtmečių švenčiamos gamtos sudarytu ritmu, yra mūsų – lietuvių – kultūros dalis. Kiekvienai lietuvių kartai ar šeimai jos tapusios idėjų šaltiniu – kaip iš naujo atrasti senąsias tradicijas ir jas išlaikyti. Tokia ir lietuviška virtuvė – išlaikiusi savas tradicijas, tačiau kaskart įkvepianti virtuvės šefus mokytis ir kurti naujus skonius. Tokia ir ši virtuvės knyga – senąsias maisto gamybos tradicijas pateikianti moderniai, suteikianti galimybę švęsti, gaminti, ragauti ir naujai prisiliesti prie mūsų lietuviškų tradicijų. Specialiai knygos skaitytojams išskirtinius savo receptus pateikė virtuvės šefas Tomas Romikaitis. Švenčių aprašymus knygai parengė žymusetnologas prof. Libertas Klimka.Prekinis ženklas: Terra Publica
Vynas ir valgiai
„Vynas ir valgiai “ – vertinga, nestokojanti praktiškų patarimų vyno ir maisto derinimo knyga. Ji tiks ir ketinantiems pažinti, suprasti vyno pasaulį, ir jau gerai išmanantiems, norintiems išmokti derinti vyną su valgiais.Prekinis ženklas: Ekspress Leidyba
Geriausi „Raw Raw“ receptai žaliavalgiams
Žaliavalgystė – vis labiau plintantis judėjimas, populiarinantis mitybą termiškai neapdorotu maistu. Tie, kurie pirmą kartą išgirsta šią sąvoką, nustemba: negi galima valgyti tik žalią maistą? Taip! Jis neapdorojamas kepant, verdant, konservuojant, tad jame lieka visos naudingos medžiagos. Šis maistas gyvas! Gamta pasirūpino viskuo – mums belieka tik su džiaugsmu tuo naudotis.Žmonėms, susidomėjusiems žaliavalgystės idėjomis, kyla klausimas, o ką gi valgyti? Pasirodo, žaliavalgio meniu gali būti labai platus. Ši knyga parodys, kad galima iš gyvų, žalių produktų gaminti įvairius ir neapsakomai skanius patiekalus. Termiškai neapdoroti produktai gali suteikti žmogui daug daugiau malonumo savo natūraliu skoniu, kvapu, konsistencija ir spalvomis. Tereikia trupučio vaizduotės – ant Jūsų stalo atsiras skanių, sveikų ir energijos teikiančių…
Receptai šeimos savaitgaliui
Ši knyga pasidalins gardžiomis kulinarinėmis neskubių savaitgalio pietų ar vakarienės ruošimo šeimai idėjomis. Verskite puslapius ir rinkitės iš salotų, užkandžių, sriubų, antrųjų ir saldžių patiekalų. Čia rasite receptų ir tingiems, ir ypatingiems savaitgaliams. Be to, autorės pasistengė atrinkti vertingus valgius – ir dideli, ir maži valgytojai jausis sveikai ir puikiai.Prekinis ženklas: Ekspress Leidyba
365 Arbatos dienos
Atverkite duris į nepaprastą arbatos pasaulį… Jis margaspalvis ir kupinas netikėtumų – kaip bėgančios mūsų metų dienos, svaiginantis įvairiausiais kvapais ir aromatais, kuriuose telpa viskas: nuo mielų vaikystės prisiminimų iki tolimiausių kraštų egzotikos. Mūsų siūlomos arbatos turi pačių prieštaringiausių galių: jos sušildys ir atgaivins, praskraidrins mintis ir padės mąstyti ar nusiraminti, suteiks palaimos sielai ar stiprybės kūnui…Prekinis ženklas: Eupresa
Medžiotojų vaišės. Valgiai ir gėrimai
Knygoje aprašytos medžiojamųjų žvėrių ir paukščių mėsos savybės, apdorojimo, saugojimo, kulinarinio paruošimo pagrindai. Pateikiama apie 700 žvėrienos ir paukštienos receptų, atkeliavusių iš žilos senovės, iš įvairių kraštų, surinktų iš liaudies ir moderniosios kulinarijos. Taip pat aprašomi įvairūs priedai, prieskoniai, padažai, kalbama apie medžiotojų stalo serviravimą. Visi žinome, kad tinkamą nuotaiką prie vaišių stalo, medžiotojų laužo, jų švenčių metu padeda suskurti nealkoholiniai ir alkoholiniai gėrimai. Šioje knygoje bus galima rasti įvairų skonį atitinkančių kavos, arbatos, kokteilių, punšų, karštų vynų ir kitų nealkoholinių bei alkoholinių gėrimų receptų.Prekinis ženklas: Margi raštai
Valgysime rabarbarus ir rūgštynes!
Knygelė suteiks Jums žinių apie nepelnytai primirštus pavasario skanumynus ir vitaminų šaltinius – rabarbarus ir rūgštynes.Prekinis ženklas: Ilzė Jansonė
Kepimo džiaugsmai. Lengvas būdas išmokti kepimo gudrybių
Varškės sūrio pyragas, biskvitinis vyniotinis, Švarcvaldo vyšnių tortas, štrudelis su aguonų įdarų, keksiukai – ar tikrai tai gali pagaminti tik virtuvės virtuozai? Netiesa! Turint žinių ir šiek tiek įgūdžių – tai įmanoma kiekvienam. Jų suteiks „Kepimo džiaugsmai“.Ši iliustruota kepimo knyga žingsnis po žingsnio ves jus į įdomų tortų, pyragų ir pyragaičių pasaulį.Nuotraukose parodytas kiekvienas darbo žingsnelis: tešlos gamyba, glajaus užtepimas, tortų puošyba… Jūsų žinias papildys išsamus produktų ir konditerijos reikmenų sąrašas, daugybė patarimų ir virtuvės gudrybių.Knygoje pateikiama 80 nesudėtingų klasikinių ir naujoviškų kepimo būdų. O didžiulis tešlų, įdarų, kremų ir glajų receptų pasirinkimas atvers duris jūdų kulinariniams atradimams.Prekinis ženklas: Tiamata